Ingredienser:
1 vaniljestang
4 dl fløde
2 dl mælk
2 spsk glukosessirup
5 æggeblommer
1 dl sukker
150 g mørk chokolade
Sådan gør du:
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og læg både stang og korn i en gryde.
Hæld fløde, mælk og glukosesirup over vaniljen og giv den et opkog.
Imens flødeblandingen varmer pisker du æggeblommer og sukker i en stor skål til de er lyse og luftige.
Når flødeblandingen er kommet i kog hælder du den langsomt i skålen med æg og sukker imens du pisker.
Hæld det hele tilbage i gryden og varm det ved middel varme mens du rører i blandingen hele tiden. Blandingen må ikke blive varmere end 80 grader og den må ikke koge, da æggene så vil koagulere.
Når blandingen begynder at tykne nærmere graderne sig de 80, og gryden skal af varmen. Gryden skal afkøles forholdsvis hurtigt, og det gøres ved at sætte gryden i koldt vandbad - eller hælde det i en skål, som du sætter i vandbad.
Når massen er kølet lidt ned hældes den i ismaskinen og kører til den er næsten færdig.
Når isen er næsten færdig smelte du den mørke chokolade og hælder den i en tynd stråle ned i isen mens ismaskinen fortsat kører, eller du kan hælde isen op i en skål og røre godt rundt mens du hælder den smeltede chokolade i. Herefter kører du isen færdig på maskinen.
Server isen direkte fra maskinen, hvor den har lidt en softice konsistens, eller frys den ned i en egnet beholder og nyd et par kugler af den et par timer senere.