Ingredienser:
1 liter
1 vaniljestang
100 g sukker
6 æggeblommer
2 dl letmælk
3 dl piskefløde
Flæk vaniljestangen på langs, og fjern kornene med en skarp kniv. Mål sukkeret af, og tag lidt sukker fra til at skille vaniljekornene fra hinanden med kniven. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig masse.
Opvarm mælken i en gryde ved middel varme sammen med den tomme vaniljestang. Pisk fløden i æggemassen. Tag vaniljestangen op af den varme mælk, og læg den til side. Hæld forsigtigt den varme mælk i æggemassen under omrøring.
Kom det hele tilbage i gryden sammen med den tomme vaniljestang. Varm væsken op i ca. 5 minutter, men uden at det koger. Rør rundt, så det ikke brænder på. Sæt blandingen på køl, og lad den køle helt af inden frysning.
Tag vaniljestangen fra, og kom blandingen i en ismaskine i ca. 45 minutter. Kom den så i en beholder, og lad den fryse videre i fryseren, eller spis den med det samme. Frys den i fryseren uden ismaskine ved at tage den op hver 20. minut, og rør i blandingen. Gør dette de første 2 timer. Lad den herefter fryse helt.